Hamndagen den 12 juli

Hamndagen genomfördes enligt planen. Aktiviteterna pågick hela dagen och ca 200 personer besökte hamnen.
Det var annonserat från kl 11.00 till kl 19.00, dock blev det en markant minskning på tillströmningen av peroner efter kl 16.00 varför vi valde att avsluta runt kl 17.00.

Allemansrätten

I det lilla oranga tältet förklarades Allemansrättens regler av vad man får göra och vad man inte får göra i skog, mark och på öar och stränder.
I samband med detta fanns en tävling där kunskaperna om allemansrätten mättes i tre nivåer och där varje nivå avslutades med en medverkan i en tävling.
I samband med allemansrätten informerades om flytvästens betydelse i båten och vid sjön.
Statistiken visar att allt för få använder flytväst regelbundet.
h10 h5 b17 b6 b14

Loppis

Loppisen var populär. Många var de Årnäsbor och klubbmedlemmar som rensade sina förråd och sålde på loppisen.
h2 b3 b8 b9 h6

Tipspromenad

En välbesökt tipspromenad anordnades av klubben med fina priser. Många besökare tog en promenad i det vackra vädret ut mot Slättholmen och besvarade de allmängilltiga frågorna efter bästa förmåga.
En av de som gick tipspromenaden blev intervjuvad i direktsändning av Radio Skaraborg
h1 h7

HLR och Hjärtstartare

Två av klubbens medlemmar veksamma i Räddningstjänsten, utbildade besökarna i hjärt- och lungräddning. De visade och berättade om vad vi alla bör veta om olyckan är framme och någon behöver vår hjälp.
De informerade och visade hjärtstartarens funktioner så att vi skall VÅGA använda den om det behövs.
Även brandförsvar fick en välbehövlig påminnelse och upplysning.
Vi tackar Thomas Algotsson och Göran Lund för denna förnämliga och livsviktiga undervisning.
h3 b18 b12 b7 b5

Sjöräddningen

Sjöräddningen var på plats i hamnen med två båtar, en stor och en av de mindre räddningsbåtarna. Besökarna hade möjlighet att komma ombord och titta på båtarna och ställa frågor till besättningen.
Hela Sjöräddningsverksamheten bygger på donationer och frivillighet från privatpersoner som lägger ned otaliga timmar på utbildning och träning för att vi som åker båt skall kunna vara säkra och få hjälp om det skulle behövas.
Vi vill uppmana alla båtägare att vara medlem i sjöräddningen för att på så sätt stödja verksamheten. Båtklubben donerar varje år en summa pengar till Sjöräddningen.
b15 b16 h8

Servering

Under dagen serverades grillade hamburgare, kaffe med dopp, våfflor med sylt och grädde och inte minst glass och dricka. Medlemmarna "i köket" hade fullt opp med att grilla hamburgare och grädda våfflor.
Ca 140 hamburgare åts och minst lika många våfflor med sylt och grädde gick ned hos hungriga besökare.
b2 b1 b19 h9 h4

all